top of page

Ik leer leren 
 

Wilt u uw groep 8-leerlingen goed voorbereid naar het voortgezet onderwijslaten gaan? Dan past de korte lessencyclus ‘Ik leer leren’ daar heel goed bij. 

Inhoud van de lessen

In vier lessen van een uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Inzicht verkrijgen over de eigen manier van leren van de leerling

  • Welke vaardigheden belangrijk zijn bij het leren. De leerling kijkt daarbij waar hij nu zelf staat en aan welke vaardigheden er gewerkt moet gaan worden.

  • Wat motivatie is en het belang daarvan.

  • Wat concentratie is en hoe je deze kunt bevorderen.

De lessen helpen de leerling kritisch naar zichzelf te kijken en zich bewust te worden van zijn of haar manier van leren. De ervaring leert dat de kinderen meestal goed in staat zijn zelf te verwoorden waar hun sterke kanten en belemmeringen zitten en waar ze mee aan de slag moeten gaan. 

pexels-photo-4143798 meisje tevreden met

Wanneer in het schooljaar?

De lessenreeks kan gedurende het hele schooljaar worden gegeven. Aan het eind van het schooljaar als een directe aansluiting op de stap naar het VO, maar ook meer aan het begin. Het voordeel hiervan is dat de groepsleerkracht gedurende de rest van het schooljaar nog kan werken aan individuele leerdoelen van de leerlingen.
De lessen bieden ook aanknopingspunten om klassikaal mee verder te gaan. 

 

Kosten

De kosten bedragen voor vier lessen €525. Dit is inclusief alle materialen voor 25 leerlingen. Heeft u meer dan 25 leerlingen dan komt er per leerling €4 bij.
Bij een grote groep (meer dan 28 kinderen) kunt u er ook voor kiezen de groep te splitsen in twee kleinere groepen. Zo is er tijdens de lessen meer tijd en ruimte voor individuele vragen en hulp. In dat geval komt er €170 bij. Dit is opgebouwd uit vier lessen van €42,50.
De training is vrijgesteld van BTW.

wegwijzer-gecertificeerd.jpg

Vragen

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen dan kunt u contact met mij opnemen. Mijn telefoonnummer is 06 12146979 of via info@lerenderwijskampen.nl  

bottom of page